energy storage as a service

Energy Storage as a service, vad är det?

Saas och andra tjänster som man köpa beställning har varit trendad i många år. ” As a service” trenden har också klivit in på fler marknader och möjliggjort infrastruktur som man i alla år har behövt äga själv enkelt kan hyras in. Den initiala kostnaden för att investera i infrastrukturen sjunker och det blir en månadskostnad som man betalar istället.

Hur gäller det då för energilagring? Finns det energy storage as a service? Detta är förmodligen ett begrepp vi kommer att höra mer om i framtiden. Lagring av el kommer att bli viktigare, inte minst eftersom att efterfrågan och konsumtionen av el förväntas öka i framtiden.

Den dagen då flertalet stora batterier finns för att kunna spara på den el som produceras istället för att sälja iväg den. Det är dagen då energy storage as a service kommer att bli väldigt stort. Detta är förmodligen inte så långt fram i tiden. Elon Musk är på god väg, där har de bidragit med världens största batteri som kan ge ström åt väldigt många bostäder.

Vi lever i batteriernas tid och batteriernas frammarsch kommer att hjälpa att bevara den el från den elproduktion vi redan har. Energy storage as a service, är både lagringen men också systemen som hjälper kring att monitorera den lagringen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *