spara el

Spara pengar på El 2022

Energiprisernas chockhöga höjningar denna höst (som började redan förra hösten) har gjort att många konsumenter och organisationer har tvingats se över sina konsumtionsvanor. Vissa ändrar byter sina elavtal men det finns även fler spara saker man kan göra för att dra ned rejält på energikonsumtionen. Det fina i det hela är att om man inte har nytta av elen kan någon annan nyttja den och då slipper vi som en helhet efterfråga mer el än nödvändigt. Detta är resurseffektiviserande.

Den största energiboven är energiuppvärming i ett hem. Antingen har man ett hem som värms av el via radiatorer eller elpanna. I dessa eltunga uppvärmningar så bör man se över alternativ att byta panna. Det kan spara många tusenlappar. För många modernare hus är vattenburen värme vanligt. Det kostar mycket att värma upp vatten. Därför är det viktigt att man inte har för hög värme i huset. Man bör inte ta långa varma duschar. Se till att inte tvätta så ofta i så hög temp. Torktumlaren bör inte vara igång. Det brukar funka fint att luft torka tvätten. Se till att alla rum man inte befinner sig så är rummet släkt. Använd värmeljus. Det finns supermånga fler tips. Se mer hur man sparar el.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *