timpris el

Timpris el, vad är det? Varför är det populärt?

Timpris elavtal har funnits länge men har under en tid tagit bort. Då kan man fråga sig varför? Jo för att för många utnyttjade systemet. Så varför har det återinförts? Vi försöker i denna artikel råda bot på den frågan.

Det är frågan många ställer sig, vad är det med timpris elavtal som är så bra? Och varför ska jag ha det?


En bakgrund kring dess uppsving krävs nog för att resonera. I takt med att många nya innovativa bolag som Tibber och Greenely lanserat sina smarta funktioner och produkter kring timpris så har de fått ett uppsving under senaste tiden. Funktionaliteten bygger på att man som konsument då kan styra sin elkonsumtion efter tider då elen är billig. Man kan se elpriserna variera i realtid. Det är smartness som styr och de har en häftig produkt som låter konsumenten kontrollera sin elkonsumtion.

Hur bra fungerar det då? Och är folk villiga att anpassa sitt liv efter detta?
Det verkar ju uppenbarligen så. Fler och fler oaktat om man har hus eller lägenhet väljer att ha ett timpris som går på el. De flesta med elbilar kommer förmodligen i framtiden att vilja ha det eftersom man med smarta funktioner kan styra laddningen till tider då elpriset är lågt (vilket brukar vara på natten). Elens priser varierar alltid med ett timpris brukar vara dyrast på morgon och eftermiddag. Morgonen då många ska iväg till jobbet, duscha, värma oboy osv. Samma sak gäller när de kommer hem från jobbet, då ska de laga mat, ladda elbilen, städa osv.

Kan du som konsument anpassa ditt livspussel och undvika att belasta systemet när alla andra gör det är detta alternativ perfekt för dig. Då fyller den sin ultimata funktion och kan vara resurs effektiviseriande åtgärd som den är tänkt att vara.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *