Viktig information om el

El är ju ett sådant djupt ämne som det kan ta åratal av arbete inom branschen för att förstå på djupet. Ska man ta hänsyn till terminer eller historiska priser när man ska förutse priser? När på året är det bäst att ha vilket elavtal? Hur ser man till att få det bästa priset? I den här nyheten ska vi förklara närmare om hur du går tillväga för att få bästa priset på din el.

Nykundsrabatt

När man ska välja elavtal och byta till något billigt är det viktigt att hamna rätt online. Bästa kampanjerna hittar du när du jämför elavtal på sidor som Elbyte. Detta beror på att de får med elbolagen på kampanjer som oftast är billigare än vad de har själva om du ringer in. Detta är alltså till stor fördel att låta någon pressa priserna åt dig men välj själv ändå. Du vill ju inte tappa kontrollen över din el.

Fast elavtal

Det här avtalet passar dig som:

  • Gillar säkerhet och stabilitet. Du vill veta exakt vad du betalar varje månad. Testa att köra några års elavtal om du binder upp dig på ett bra elpris. Gör noggrann undersökning om det är ett fördelaktigt elpris just nu
  • Du måste betala hyra och andra kostnader. Elen är helt enkelt för stor del av utgifterna. I många andra länder måste man tänka på el som en stor kostnad som går ut över privatekonomin. Vi är på väg dit nu pga den gröna omställningen som kanske räddar planeten men för närvarande är kostsam då el från förnybar energi inte är lika tillförlitlig som kärnkraft, olja och kol.

Rörligt elavtal

Har varit bäst historiskt men så kanske inte är fallet om vårt elpris kommer stiga de kommande åren. Mycket talar för det då elpriset inom europa bör se mer lika ut. Tyskland till exempel lägger ner alla sina kärnkraftverk i år 2022 och då kommer elpriserna stiga för alla berörda.

Timpris

Tibber är ett bolag som verkligen lyft upp timavtalet på agendan igen. Detta avtal gör att du får el för kostnaden just den timmer. Om man jämför med elavtal som vanliga rörliga så är det här mer äkta variant av rörligt elavtal. Detta då ett rörligt elavtal faktiskt utgår ifrån ett snitt av förra månadens elpris.

Bästa elpriset

Bäst och billigast el hittar du via jämförelsetjänster och det innebär att du alltid kan räkna med att få maximalt erbjudande. Se till att utnyttja rabatter du får som ny kund och ha billigast möjligast el jämnt. Tecknade själv Lumo Energi sex månader i somras för 44 öre kwh och betalade halva priset under hösten. Nu sitter jag på ett rörligt elavtal som är pressat men väntar på nästa bästa tillfälle att köra fast elavtal igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *