vindkraft

Nya vindkraftsparken utanför Sandhamn

Det planeras att byggas en stor vindkraftspark strax utanför Sandhamn. Den här vindkraftsparken beräknas kunna leverera el som ett kärnkraftverk.

Vindkraft är något som det satsas på just nu eftersom vi behöver kompletterande energiproduktion när kärnkraften skall fasas ut. Vindkraft är en effektiv energiproducent och ute till havs blåser det ofta mer än nära land och såhär mycket el är svårt att få från någon annan förnybar energikälla.

Denna vindkraftspark som planeras utanför Sandhamn beräknas kunna ge 20 tWh el och utbreder sig på ett område om 1000 kvadratkilometer. Dessa bjässar till vindkraftverk kommer att vara över 300 meter höga, vilket är enormt högt. För turister och boende på Sandhamn uppkommer kanske frågor som: Kommer man att se den från Trouville (som är det favoritbesökta stranden på västra sidan av ön) eller störas av den?

”Förmodligen inte, om man ser något så ser man bara vingspetsarna eftersom den ligger flera mil utanför Sandhamn”

Projektet beräknas vara klart 2030.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *